Animacje, kursy i szkolenia

Fundacja Centrum Aktywności Twórczej ma zaszczyt zaprosić Państwa do skorzystania z Oferty Animacji i Zabaw dla Dzieci podczas Imprez Okolicznościowych.

Fundacja CAT już od ośmiu lat zajmuje się aktywizacją lokalnej społeczności subregionu Leszczyńskiego, organizacją zajęć kulturalno oświatowych dla dzieci i młodzieży oraz różnorakimi formami animacji najmłodszych.

Posiadamy bogate zaplecze sprzętowe oraz techniczne, współpracujemy również z doświadczonymi animatorami czasu wolnego oraz opiekunami i koordynatorami, dzięki czemu jesteśmy w stanie zaoferować Państwu usługi animacyjne na bardzo wysokim poziomie.

Mamy duże doświadczenie w zakresie organizacji animacji czasu wolnego, opieki nad dziećmi oraz prowadzenia warsztatów i zajęć dla dzieci i młodzieży tak w zakresie edukacyjnym, jak i rekreacyjnym. Rokrocznie prowadzimy półkolonie dla dzieci w kategoriach wiekowych 6-10 lat oraz 8-12 lat w okresie zimowym i letnim. Podczas tych zajęć prezentujemy najmłodszym różnorodność kulturową, oferujemy warsztaty plastyczne, taneczne, muzyczne oraz ruchowe i kulinarne.

Współpracujemy z wieloma wolontariuszami zagranicznymi, dzięki czemu możemy również zaoferować świetne warunki do nauki języków obcych, co jest niezwykle istotnym elementem w młodym wieku.

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą animacji dla dzieci podczas IMPREZ OKOLICZNOŚCIOWYCH!

Proponowane formy aktywności:
1. Malowanie twarzy - nasza doświadczona artystka/animatorka namaluje dzieciom na twarzach, o czym tylko zamarzą. Przy stanowisku charakteryzatorskim na twarzach dzieci powstaną rozmaite wzory, takie jak spiderman, tygrys, motyl czy pirat. Posługujemy się jedynie atestowanymi farbami do facepaintingu, niealergizującymi I całkowicie bezpiecznymi dla dzieci. Farby można łatwo zmyć za pomocą wody z mydłem lub chusteczek nawilżonych.

2. Tematyczne warsztaty plastyczne - Inspiracja oraz zapoznanie się z  różnorakimi technikami plastycznymi, rezultatem warsztatów będzie własnoręcznie I samodzielnie wykonana przez dziecko praca. Dzieci pracują w miłej atmosferze, pośród rówieśników, pod okiem opiekuna.

3. KLANZA - zabawy z chustą animacyjną, KLANZA przypomina kolorowy spadochron. Powstała poprzez zszycie kilku trójkątnych kawałków mocnego materiału w różnych kolorach. Ma kształt koła, na środku może być mały otwór. Jest prostą, a zarazem intrygującą pomocą dydaktyczną, proponowaną przez Polskie Stowarzyszenie Pedagogów i Animatorów

4. Sportowe konkurencje dla dzieci - przeprowadzamy wyścigi w workach, minisztafety, ogólne zajęcia ruchowe.

5. Pokaz baniek mydlanych - dzieci będą miały okazję obserwować tworzenie wielkich i małych baniek mydlanych. Posiadamy specjalny sprzęt oraz doświadczonych animatorów. Każde dziecko może wziąć aktywny udział w pokazie. Największą atrakcją jest zamykanie w bańce I możliwość samodzielnego spróbowania puszczania baniek.

6. Modelowanie balonów - nasz animator wykona ze specjalnych balonów do modelowania przeróżne firury, zwierzątka, kwiatki, samolot i wiele innych.

7. Warsztat gier planszowych

8. Tańce i zabawy integracyjne

9. Warsztaty robienia biżuterii - wykonamy z dziećmi proste wzory biżuterii ze specjalnych materiałów, dzieci będą mogły zabrać ze sobą swoje dzieła (za dodatkową opłatą).

To tylko niektóre punkty programu , które z chęcią dla Państwa przygotujemy. W razie życzenia możemy spersonalizować scenariusz lub dodać preferowane przez Państwa rozrywki.

Materiały zostają zapewnione przez Fundację Centrum Aktywności Twórczej.

CENNIK ustalany INDYWIDUALNIE!!!!
Zapytania prosimy kierować do koordynatorki ANIMACJI
Natalii Kaźmierskiej
e-mail: n.kazmierska@fundacja-cat.pl
lub telefonicznie pod numerem 608 433 052

Korzystając z naszej oferty, wspieracie Państwo działania dobroczynne w subregionie leszczyńskim. Pomagacie realizować działania Fundacji Centrum Aktywności Twórczej, takie jak warsztaty letnie dla dzieci I młodzieży, półkolonie zimowe oraz zajęcia edukacyjno kulturalne dla najmłodszych.

Bawiąc się z nami- Pomagasz innym!

Zapraszamy!
Fundacja Centrum Aktywności Twórczej.

Co nowego?