Dlaczego warto?

Kafejka językowa to przede wszystkim zajęcia w praktyce. Prowadzone przez obcokrajowców.

Cudzoziemcy uczący języka wiedzą, że to właśnie rozmowa i słownictwo jest najważniejsze, a w codziennym życiu przydane jest tylko kilka podstawowych zasad gramatycznych.
Okazuje się bowiem, że obcokrajowiec może nie tylko lepiej nauczyć wymowy czy słownictwa, ale przede wszystkim wpływa na naszą motywację do nauki. Ważniejsza staje się nauka umiejętności porozumiewania się, a nie znajomość zasad gramatycznych /oczywiście uczymy się mówić poprawnie/.
W polskich szkołach kładzie się większy nacisk na gramatykę, na dokładne poznanie wszystkich zasad, a dopiero w dalszej kolejności na słownictwo i zdolność porozumiewania się. W efekcie takiej edukacji uczniowie znają szczegóły gramatyki (czasem nawet lepiej od obcokrajowców), ale nie potrafią się z nimi porozumieć, ponieważ mają ubogie słownictwo lub nie potrafią przełamać się, by mówić w tym języku. Obcokrajowcy uczący języka wiedzą, że to właśnie rozmowa i słownictwo jest najważniejsze, a w codziennym życiu przydane jest tylko kilka podstawowych zasad gramatycznych.

Wszyscy uczestnicy na koniec mogą otrzymać zaświadczenie uczestnictwa.

Obrazek

Aktualne kafejki

Zapraszamy - zapisy od września... i w ciągu roku, z wakacyjną przerwą.

Aktualne Kafejki

Poniedziałek:

16.15 młodzież, j. angielski

17.30 konwersacje j. angielski

Wtorek :

16.00 podstawa j. angielski

18.15 konwersacje j. angielski (grupa pełna)

Zgłoszenia:

Dołącz do Nas!

Oferujemy:

- angielski, hiszpański, francuski i włoski i inne
- dla dzieci, młodzieży, dorosłych i seniorów
-poziomy: podstawowy od zera, podstawa plus(gdy znasz już trochę język), konwersacje

Nauka języka prowadzona będzie w języku docelowym i polegać będzie na PRAKTYCZNYM wykorzystaniu języka w sytuacjach z życia- co powiedzieć, jak powiedzieć i jak się zachować…

Całość przebiegać będzie w miłej atmosferze przy kawie/herbacie :)
Zapraszamy Państwa na zajęcia Kafejki do wspaniałego miejsca-

Restauracja La Calma na ul. Grodzka 12 (proponujemy parkować auto na ul. Metziga).

Uczestnicy SAMI mogą decydować czego chcą się nauczyć. Można także tworzyć własne grupy, dzięki czemu dopasujemy termin do Państwa preferencji.

Fundacja CAT zaprasza!

Obrazek

Obraz

W razie pytań i watpliwości proszę o kontakt:

Katarzyna Ziarczyk

Koordynator Kafejki