Gdy po Drzwiach Otwartych wchodzisz na FB i widzisz wiadomości typu: "byłam w czwartek na dniu otwartym i mi się spodobało, chciałabym się spytać w jaki sposób mogłabym się jakoś zapisać?" wiesz, że było dobrze:) Pewnie zastanawiacie się co Was ominęło? Już wyjaśniam!

W czwartek, 27 września 2018r. drzwi Fundacji CAT były otwarte szerzej niż zwykle. Zaprosiliśmy młodzież do wspólnej zabawy - graliśmy m.in. w "ONE LEMON, HALF LEMON", "Księżniczki i Zamki", "Ewolucję" i wiele innych gier. Śmiechu było co nie miara! Po spaleniu kilku kalorii, przyszedł czas na wspólną włoską kolację* i rozmowy. Rozmawialiśmy o Fundacji CAT, kafejce językowej, o ofercie Eurodesk Polska i ciekawych konkursach publikowanych na ich stronie, a także o programie Erasmus+. Młodzież zasypała naszych obecnych i byłych wolontariuszy EVS setkami pytań o wolontariat europejski oraz ich doświadczenia z życia w innym kraju i mentoring.

Obiecujemy, że już wkrótce zobaczymy się na kolejnym spotkaniu grupy AKCJA-REAKCJA-REAKTYWACJA!

*Serdeczne podziękowania dla Krajowego Biura Eurodesk Polska za sfinansowanie wydarzenia:))

Projekt realizowano w ramach Eurodeskowego Konkursu Grantowego 2018.

Sfinansowano ze środków Komisji Europejskiej, Ministerstwa Edukacji Narodowej oraz Ministerstwa Nauki i szkolnictwa Wyższego w ramach programu Erasmus+.