Organizacja goszcząca: Thirdeye Education and Youth Association of Mediterranean (Kazanlı, Mersin, Turcja)
Organizacja wysyłająca: Fundacja Centrum Aktywności Twórczej (Leszno, Polska)
Termin: 24 czerwca - 21 sierpnia 2019
Liczba wolontariuszy: 2
Wolontariusz w wieku: 18-30 lat

Opis projektu:
Podczas sezonu Żółwi, wolontariusze sprzątają plażę późnym południem i spacerują po plaży w nocy w celu monitorowania i ochrony żółwi morskich (żółwiej mamy i jej dzieci) od drapieżników takich jak psy, kraby itp.
Ponadto prowadzą warsztaty podnoszące świadomość na temat ochrony środowiska, recykling, ograniczenia produkcji śmieci wśród młodzieży i dzieci poprzez sztuki teatralne, gry, flash moby itp. w zależności od kreatywności wolontariuszy. Jednym z najważniejszych priorytetów projektu jest promocja aktywnego duch obywatelstwa, wzmocnienie wolontariatu i ducha współpracy i solidarność z grupami młodzieżowymi.

Koszty:
Dojazd do kwoty 360 euro (obie strony) i pobyt finansowane są w 100% z programu Erasmus+

Jak aplikować?
CV, wypełnioną aplikację oraz list motywacyjny w języku angielskim prosimy przesłać do dnia 19 maja 2019 r. na adres: karolina@fundacja-cat.pl, w tytule: EVS Ekologiczny w Turcji.
Priorytetowo traktowani w rekrutacji są wolontariusze lokalni Fundacji CAT oraz mieszkańcy regionu.

Szczegóły:
Więcej informacji w infopaku.