Nazwa projektu: "Hiking For Change: there is more in you than you know"
Termin: 23.09-.2019 - 01.10.2019
Miejsce: Madryt, Hiszpania oraz Sierra de Guadarrama National Park
Organizator: Blue Mountains & Madrid Outdoor Education
Liczba uczestników z Polski: 5 uczestników w wieku 18-30 + 1 lider w wieku 24+
Kraje uczestniczące w wymianie: Hiszpania, Polska, Gruzja, Włochy

Cele projektu:
Projekt "Hiking For Change: there is more in you than you know" jest outdoorową wymianą młodzieży, która odbędzie się w Madrycie oraz Parku Narodowym Sierra de Guadarrama w Hiszpanii. W dniach od 23 września do 1 października 2019 roku, 24 młode osoby z Hiszpanii, Polski, Gruzji i Włoch, pochodzące z różnych środowisk będą miały okazję spotkać się w Hiszpanii.
Wymiana Młodzieży potrwa 7 dni, z czego przez 4 dni będziemy chodzić po górach, poznając metodologię edukacji outdoorowej, odkrywając swoje mocne strony i granice wytrzymałości, a także ucząc się współpacy w międzynarodowym zespole.

Szczegóły:
Więcej informacji w załączonym infopaku.

WARUNKI UCZESTNICTWA - zapoznaj się z poniższymi punktami:

Uwaga! Każdy uczestnik musi posiadać dowód osobisty lub paszport!

1. Aplikowanie:
Osoby zainteresowane udziałem w wymianie proszone są o wypełnienie formularza zgłoszeniowego (w załączeniu), i przesłanie go na adresy mailowe: karolina@fundacja-cat.pl; nie później niż do 14 sierpnia 2019 r.

2. Opłata za uczestnictwo:
Opłata administracyjna w wysokości 200zł

3. Ubezpieczenie:
Ubezpieczenie podróżne i wypadkowe należy do obowiązków uczestników. Zalecamy zakup standardowego ubezpieczenia podróżnego i ubezpieczenia wypadkowego. Obywatele Unii Europejskiej są uprawnieni do wyrobienia sobie Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego - wszystkim uczestnikom zaleca się zabranie jej ze sobą.

4. Informacje o podróży i zwrocie kosztów:
Zwrotu kosztów podróży dokonywać będzie ogranizator do kwoty 360 euro na podstawie:

• oryginalnych biletów (autobus, pociąg, samolot) oraz paragonów/faktur, na których odnotowano cenę;
  • oryginalnych kart pokładowych - prześlij nam kartę pokładową w wersji papierowej lub wydrukowanej .pdf. - ZRZUTY Z EKRANÓW TELEFONÓW KOMÓRKOWYCH NIE SĄ AKCEPTOWANE!

Zostaniesz poproszony o wypełnienie formularza programu Excel, w którym będziesz musiał/a zapisać wszystkie swoje wydatki. Formularz prześlemy Ci wraz z instrukcjami. Tylko osoby, które będą uczestniczyć w pełni w szkoleniu dostaną zwrot kosztów podróży!

5. Limit kosztów podróży:
Maksymalny budżet podróży dla osób z Polski wynosi 360 euro na osobę.

6. Odpowiedzialny udział - oczekujemy od ciebie maksymalnego zaangażowania i aktywnego uczestnictwa w zajęciach.