Nazwa projektu: Catroon YOUTHwork
Organizacja goszcząca: Asociación Cazalla Intercultural
Miejsce: Lorca (Hiszpania)
Termin: dzień przyjazdu 30 stycznia 2020, dni aktywności 31 stycznia - 5 lutego 2020, dzień wyjazdu 5 lutego 2020.

Cele projektu:
Cartoon YOUTHwork to projekt, skupiający się na nauce języka audiwizualnego tj. m.in. 'stop motion', 'clay motion', czy 'cut out' na potrzeby pracowników edukacji zarówno formalnej jak i pozaformalnej, a także pełnoletnich pracowników młodzieżowych, doświadczonych w pracy z młodymi ludźmi i zainteresowanych poznaniem kreatywnych narzędzi edukacyjnych.

Profil uczestnika:

• pełnoletni;
  • doświadczony w stosowani kreatywnych narzędzi edukacyjnych w pracy z młodzieżą;
  • wykazujący chęć dalszego rozwoju i poznania nowych metod pracy z młodymi ludźmi;
  • zmotywowany;
  • preferowani edukatorzy z mniejszymi szansami (z mniejszych ośrodków ekonomicznych, geograficznych i społecznych).

Kraje uczestniczące:

• Turcja,
  • Portugalia,
  • Polska,
  • Słowenia,
  • Włochy,
  • Macedonia,
  • Armenia,
  • Rumunia,
  • Węgry,
  • Rosja,
  • Litwa.

Przygotowanie do wyjazdu:
Szukając biletów lotniczych pamiętaj, że ostatnim dniem aktywności jest również dzień wyjazdu (5 lutego). Jeśli to możliwe, spróbuj znaleźć opcję podróżowania po południu. Uprzejmie prosimy o wcześniejsze przesłanie wariantów podróży przed zakupem biletów lotniczych, ponieważ połączenie z Lorką może czasem być trudne. Przed zakupem biletów skonsultuj się z organizatorami drogą mailową na adres: hosting@cazalla-intercultural.org Bardzo ważne jest, aby w dalszym etapie wysłać potwierdzenie od firmy lotniczej, gdzie organizatorzy będą mogli zobaczyć zapłaconą cenę i nazwiska uczestników.

Wszystkie szczegóły dotyczące projektu znajdują się w załączeniu.

WARUNKI UCZESTNICTWA - zapoznaj się z poniższymi punktami:

Uwaga! Każdy uczestnik musi posiadać dowód osobisty lub paszport!

1. Aplikowanie:

2. Opłata za uczestnictwo:
Opłata administracyjna w wysokości 30 euro.

3. Ubezpieczenie:
Ubezpieczenie podróżne i wypadkowe należy do obowiązków uczestników. Zalecamy zakup standardowego ubezpieczenia podróżnego i ubezpieczenia wypadkowego. Obywatele Unii Europejskiej są uprawnieni do wyrobienia sobie Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego - wszystkim uczestnikom zaleca się zabranie jej ze sobą.

4. Informacje o podróży i zwrocie kosztów:
Zwrotu kosztów podróży dokonywać będzie ogranizator do kwoty 360 euro na podstawie:

• oryginalnych biletów (autobus, pociąg, samolot) oraz paragonów/faktur, na których odnotowano cenę;
  • oryginalnych kart pokładowych - prześlij nam kartę pokładową w wersji papierowej lub wydrukowanej .pdf. - ZRZUTY Z EKRANÓW TELEFONÓW KOMÓRKOWYCH NIE SĄ AKCEPTOWANE!

Zostaniesz poproszony o wypełnienie formularza programu Excel, w którym będziesz musiał/a zapisać wszystkie swoje wydatki. Formularz prześlemy Ci wraz z instrukcjami. Tylko osoby, które będą uczestniczyć w pełni w szkoleniu dostaną zwrot kosztów podróży!

5. Limit kosztów podróży:
Maksymalny budżet podróży dla osób z Polski wynosi 360 euro na osobę.

6. Odpowiedzialny udział - oczekujemy od ciebie maksymalnego zaangażowania i aktywnego uczestnictwa w zajęciach.