Europejski Tydzień Młodzieży organizowany jest w Polsce z inicjatywy Komisji Europejskiej po raz ósmy. Tegoroczna edycja - w związku z 30-leciem programu Erasmus - będzie okazją do szerzenia wiedzy o programie Erasmus+, a także do wysłuchania pomysłów młodych ludzi dotyczących polityki młodzieżowej UE.

Polskie obchody ETM skupią się na tematyce zmian technologiczno-cyfrowych. Postępujący rozwój cyfrowego społeczeństwa wymaga innych niż dotychczas narzędzi wspierających zaangażowanie, a jednocześnie nadal istotne są w nim wartości takie, jak solidarność, zaangażowanie społeczne, międzykulturowość.

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji w związku z obchodami Europejskiego Tygodnia Młodzieży zaprasza młodych do udziału w debacie Cyfryzacja otwiera przed nami granice wyobraźni – współczesne formy zaangażowania młodych w społeczeństwie obywatelskim. Po debacie o godz. 16:30 wystąpi zespół Lilly Hates Roses.

Osoby zainteresowane udziałem proszone są o wypełnienie formularza zgłoszeniowego. Uwaga - uczestnikom debaty organizatorzy zwracają koszty podróży!

Szczegóły: