Wolontariusz w Twojej instytucji!

1

Fundacja Centrum Aktywności Twórczej gości wolontariuszy zagranicznych od 2010 roku. Mieliśmy już wolontariuszy m. in z Serbii, Włoch, Hiszpanii, Portugalii, Macedonii, Ghany, Armenii, Gruzji, Tunezji, Egiptu, Ukrainy, Rosji, Indii. W ramach swojej pracy w Fundacji wolontariusze odwiedzają różnorakie placówki m. in. przedszkola, szkoły, stowarzyszenia, domy kultury, ośrodki opiekuńczo-rehabilitacyjne, zakłady karne. Pobyt wolontariuszy w Polsce pokryty jest z środków Komisji Europejskiej w ramach programu "Europejski Korpus Salidarności" wcześniej zwanego "Erasmus+", wcześniej znanego jako 'Młodzież" i 'Młodzież w Działaniu".

Ty również możesz zaprosić wolontariusza do swojej placówki!

Wolontariusze oprócz prowadzenia spotkań dot. ich zainteresowań, mogą przedstawić swój kraj, tradycje, a także możliwości programów mobilnościowych Unii uropejskiej. Do swojej instytucji można zaprosić jednego lub więcej wolontariuszy. Prezentacje są bezpłatne, zapraszający pokrywa tylko koszty dojazdu wolontariusza do placówki ( w przypadku kilku przentacji, jednego dnia również zapewnia posiłek/

Gorąco zachęcamy do korzystania z możliwość spotkania z naszymi zagranicznymi wolontariuszami, zapraszając ich do swojej placówki, miejscowości, czy instytucji!

W aktualnej sytuacji nasi wolontariusze prowadzą spotkania online, które trwają 35-45 minut.

Obrazek

Dostępność wolontariuszy
"From animator - to embassadors - to leaders"

Tematyka ogólna: 04-02-2021 to 03-04-2021

• Obywatelstwo i demokratyczne uczestnictwo ;
  • Kultura ;
  • Prawa człowieka
    Tematyka tematyczna, dotyczacą praw człowieka i wolontariatu:

Wolontariusze prowadzą prezentacje we wtorki, środy i czwartki.

Aby zaprosić wolontariuszy na lekcję online, należy wypełnić formularz:

(skontaktujemy się z państwem w ciągu 48h /dni robocze/ od przesłania zgłoszenia).

New volunteers are essential to your organisation. They increase capacity, bring new perspectives and ideas, and re-energize your existing mission.

Obrazek