Wolontariusz w Twojej instytucji!

1

Fundacja Centrum Aktywności Twórczej gości wolontariuszy EVS od 2010 roku. Mieliśmy już wolontariuszy m. in z Serbii, Włoch, Hiszpanii, Portugalii, Macedonii, Ghany, Armenii, Gruzji, Tunezji, Egiptu, Ukrainy. W ramach swojej pracy w Fundacji wolontariusze odwiedzają różnorakie placówki m. in. przedszkola, szkoły, stowarzyszenia, domy kultury, ośrodki opiekuńczo-rehabilitacyjne, zakłady karne. Pobyt wolontariuszy w Polsce pokryty jest z środków Komisji Europejskiej w ramach programu "Erasmus+", wcześniej znanego jako 'Młodzież" i 'Młodzież w Działaniu". Ty również możesz zaprosić wolontariusza do swojej placówki!

Wolontariusze oprócz prowadzenia spotkań dot. ich zainteresowań, mogą przedstawić swój kraj, tradycje, a także możliwości programu Erasmus+.Dodatkowo wolontariusze mogą opowiadać o profilaktyce uzależnień w ich krajach.Do swojej instytucji można zaprosić jednego lub więcej wolontariuszy.

Gorąco zachęcamy do korzystania z możliwość spotkania z naszymi zagranicznymi wolontariuszami, zapraszając ich do swojej placówki, miejscowości, czy instytucji!

Aktualnie do Państwa dyspozycji są wolontariusze:

Obraz

W ramach projektu "Positive Vibes"

[ CLOSED] W okresie od 02/04/2019 do 30/05/2019 gościmy wolontariuszy z:

• Portugalii,
  • Tunezji,
  • Francji,
  • Rosji,
  • Łotwy,
  • Hiszpanii,
  • Ukrainy,
  • Azerbejdżanu.

W ramach projektu "Dive"

Gościmy wolontariuszy z:

• Hiszpanii,
  • Ukrainy,
  • Turcji.

Hilal

23/03/2019 - 25/01/2020

Age: 26

Studied field: Energy Systems Engineer

What would you like to share with others in schools/ workshops etc? Turkey has a very different ethnic groups. And I'm one of them. I live in Turkey and Turkish culture of a Circassian as well as I would like also to promote the Circassian culture. Circassian folk dances, music, Circassian language and culture, and perhaps food.

What are you passionate about? I'm interested in Circassian folk dance. This dance is different from many people, absolutely my passion.
I like also to create my own fashion and sew my clothes.

UWAGA ZMIANA!

Od 1 stycznia 2019 r. obowiązuje nowy formularz.

Aby zaprosić wolontariuszy należy wypełnić:

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Wszystkie zaproszenia należy wysłać z przynajmniej 3 tygodniowym wyprzedzeniem.

Uprzejmie prosimy o dokładne zaplanowanie programu pobytu wolontariusza/y i przesłanie go do Fundacji (szczególnie w sytuacji kiedy wolontariusz ma zaplanowane więcej niż trzy spotkania w jednym dniu), odebranie go/ich z dworca, a w przypadku gdy cała podróż trwa dłużej niż 6 godzin, prosimy o zapewnienie wolontariuszowi/om noclegu.

Fundacja prosi również o pokrycie kosztów związanych z przejazdem wolontariusza/y z Leszna do miejsca odbywania się prezentacji. Należność za bilety prosimy przekazać wolontariuszowi/om po spotkaniu. Jednocześnie informujemy, że jako organizacja non-profit nie możemy wystawiać rachunków, jedynie pokwitowanie odbioru pieniędzy przez wolontariuszy. Na Państwa prośbę bilety zostaną odesłane pocztą.

Przypominamy, że decyzja o przyjęciu zaproszenia dla zagranicznego wolontariusza/y zapada jedynie w oparciu o przesłany faksem lub scanem formularz.Po wysłaniu formularza prosimy upewnić się czy zgłoszenie zostało przyjęte i czy wolontariusz/e będą mogli przyjechać do Państwa w proponowanym terminie.

Projekty, w ramach których gościmy wolontariuszy w Polsce są realizowane przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej.

Przykładowe tematy:

1

Przedstawiamy Państwu kilka propozycji tematów na zajęcia/ wykłady/warsztaty z naszymi wolontariuszami. Oprócz typowych prezentacji swoich krajów, wolontariusze mają szereg zainteresowań, o których chętnie opowiedzą. Są to tylko przykłady tematów, jeśli mają Państwo jakieś szczególne preferencje tematyczne, zapraszamy do kontaktu z naszą fundacją!

W razie pytań i wątpliwości prosimy o kontakt:

kamila@fundacja-cat.pl