Future Leaders Connect to program adresowany do osób, które aktywnie angażują się w życie społeczne, chcą wpływać na pozytywne zmiany w lokalnej i globalnej polityce oraz doskonalić umiejętność skutecznego przywództwa. Udział w programie daje możliwość uczenia się od ekspertów i praktyków, omawiania swoich pomysłów politycznych z brytyjskimi parlamentarzystami oraz nawiązywania kontaktów z niektórymi z najwyższych rangą przywódców na świecie.

We współpracy z uznanym na świecie Instytutem Møller (Uniwersytet w Cambridge), Future Leaders Connect pomaga uczestnikom w budowaniu międzynarodowej sieci kontaktów oraz zapewnia pozyskanie cennych umiejętności i wiedzy – czyli wszystkiego, co jest niezbędne, aby stać się wpływowym przywódcą lub wpływową przywódczynią oraz wprowadzić proponowane przez siebie zmiany w kraju i poza jego granicami.

Udział w programie Future Leaders Connect 2021 obejmuje:

• sześciotygodniowy program (10 godzin tygodniowo) przygotowany przez brytyjskich ekspertów
  • dostęp do ekspertów politycznych
  • dostęp do szkoleń
  • możliwość omówienia swoich pomysłów politycznych z brytyjskimi parlamentarzystami oraz członkami rządu
  • możliwość nawiązania kontaktu z niektórymi z najwyższych rangą przywódców na świecie
  • wiedzę na temat różnych stylów i sposobów podejścia do przywództwa
  • indywidualny coaching w celu zapewnienia wsparcia mentorskiego podczas i po realizacji programu.

W 2021 r. program po raz pierwszy przyjmie formułę online. Będzie realizowany przez sześć tygodni od poniedziałku 11 października do piątku 19 listopada. Uczestniczki i uczestnicy przeznaczą na udział w programie 10 godzin tygodniowo.

Osoby, które chcą się ubiegać o udział w programie Future Leaders Connect w 2021 r., muszą być w wieku 25-35 lat, mieszkać w jednym z krajów uczestniczących, wykazać się zdolnościami przywódczymi oraz wiedzą na temat zasad tworzenia polityki.

Odwiedź stronę Future Leaders Connect aby dowiedzieć się więcej informacji i aplikować: https://www.britishcouncil.pl/future-leaders-connect-globalna-siec-mlodych-liderek-i-liderow