8 maja odbyły się 3 happeningi/flashmoby w przestrzeni miasta.To również zaproszenie i zapowiedź projektu "Postulaty młodego Leszna" Akcja 3 Programu Erasmus+, o którym juz wkrótce przekażemy więcej informacji.

Europejski Tydzień Młodzieży to międzynarodowe przedsięwzięcie, podczas którego tysiące młodych ludzi w całej Europie publicznie prezentuje swoje poglądy na tematy ich dotyczące i mające wpływ na ich przyszłość. My zachęcamy do zabrania swojego głosu w sprawach ważnych, podjęcia inicjatywy, włączenia się w działanie.

Demokracja potrzebuje ciebie !

Europejski Tydzień Młodzieży jest organizowany w Polsce z inicjatywy Komisji Europejskiej już po raz dziewiąty. Jest to jedno z największych międzynarodowych wydarzeń dedykowanych młodzieży i osobom pracującym na tym obszarze. Temat tegorocznych obchodów wiąże się ściśle z potrzebą aktywizacji młodzieży w obszarze życia obywatelskiego i uświadomienia młodym, że ich głos jest ważny, a ich opinie mogą mieć wpływ na decyzje podejmowane na arenie decydentów.