Dzięki Programowi Europejskiemu Erasmus+  Młodzież  mieliśmy okazję w małej 11 osobowej grupie poznać nowe metody pracy lokalnej. Teatr Forum, Teatr obrazu, Photo Voice, Storytelling, Powerful Questions, Żywa Biblioteka to tylko niektóre z nich. Organizatorem szkolenia był P.O.D Associacion z Teneryfy. Szkolenie nie watpliwie wpłynęło na zmianę naszego postrzegania oganizacji wydarzeń lokalnych i angażowania społecznośności. Dzięki doświadczeniu trenerek w organizacji wydarzeń lokalnych zostaliśmy przygotowani do radzenia sobie z ewentualnymi przeszkodami i niepowodzeniami po drodze, w trakcie implementacji działań. Szkolenie mimo swojej intensywności pozwoliło się bardzo zintegrować, wymianić doświdczenia pośród pracowników młodzieżowych z Grecji, Hiszpanii, Polski, Słowacji,Chorwacji.

Szkolenie odbyło się na Teneryfie, Puerto de la Cruz w dniach: 08.04-14.04.2019.

Zapraszamy do odwiedzania strony projektu: http://pod-org.com/es/proyectos-internacionales/2019_es/spy/