Zachęcamy do zgłaszania się na krajowych ambasadorów programu Erasmus+ Młodzież, ponieważ jest to doskonała okazja do kontynuowania swojej pasji uczestnictwa w wymianach młodzieżowych oraz inspirowania tym swoich rówieśników.

To od Was zależy jaki rodzaj działania w tym wybierzecie – spotkania z młodzieżą, a może działalność w social mediach. Wolicie pracować lokalnie w swoim środowisku – świetnie, macie aktywnych followersów na Instagramie – jeszcze lepiej.

Narodowa Agencja Programu Erasmus+ będzie wspierała działania EuroPeersów w różny sposób, np. poprzez zapewnienie materiałów informacyjnych i szkoleniowych, wsparcie merytoryczne, zwrot kosztów podróży, organizację spotkań, pomoc ekspertów itp. Na najlepszych EuroPeersów czekają atrakcyjne nagrody oraz udział w międzynarodowych spotkaniach i szkoleniach.

Członkostwo w sieci nadawane jest na okres 2 lat. Po ogłoszeniu wyników zorganizowane zostanie kick-off meeting, podczas którego opracowana zostanie wspólna koncepcja oraz plan pracy sieci.

Krajowa sieć EuroPeers będzie się stopniowo rozwijała – w ciągu najbliższych lat będą do niej dołączać osoby, które wezmą udział w międzynarodowym szkoleniu EuroPeers.

Narodowa Agencja Programu Erasmus+ czeka na Wasze zgłoszenia do 20 sierpnia 2019 r. Wyniki naboru zostaną ogłoszone we wrześniu, a na jesieni nastąpi oficjalna inauguracja nowej sieci.

Więcej informacji oraz formularz zgłoszeniowy na stronie: https://erasmusplus.org.pl/inicjatywy/europeers-polska/