Podczas pierwszych warsztatów prowadzący przedstawili uczestnikom na czym będą polegały warsztaty. Następnie ustalono plan działania i tematykę kolejnych spotkań. Po poznaniu się uczestników prowadzący zaczęli wprowadzać uczestników w tajniki fotografii. Mówiono o historii, doświadczeniu oraz podstawach funkcjonowania fotografów jako użytkowników smartphonów.

Drugie ze spotkań skupiało się na przekazaniu uczestnikom potrzebnej podstawowej wiedzy na temat fotografii, a także na dobieraniu ustawień swoich smartphonów. Zwracano uwagę na czynniki, które decydują o wykonywaniu lepszych zdjęć.

Trzecie warsztaty rozpoczęły się od zdjęć architektury miejskiej. Wykorzystywano również zmieniające się światło, aby ćwiczyć dobranie odpowiednich ustawień. Każdy z uczestników wykonał około 40 zdjęć w pobliżu rynku.

Zapraszamy do obejrzenia krótkiego podsumowania filmowego, dostępnego TUTAJ.

Warsztaty poprowadził dla nas zespół "Warsztaty Różne". To również dzięki nim mamy to podsumowanie video.