Ruszyła rekrutacja na wolontariat krótkoterminowy realizowany w ramach projektu "Bank Młodych Talentów".
Daty aktywności: 1 - 28 lipiec 2021 &  2 sierpnia - 29 sierpnia 2021 (28 dni + 2 dni podróży)
Wolontariusze: osoby w wieku 18-30 lat

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie w języku angielskim
● CV (
może być Europass CV)
● Listu motywacyjnego w kreatywnej formie (filmik, artykuł do gazety itd.)
na adres: karolina@fundacja-cat.pl oraz fundacja.cat@gmail.com do dnia 20.06.2020 r. w tytule: Bank Młodych Talentów + kraj

Akdeniz Ucuncu Goz Egitim ve Genclik Dernegi, TURCJA [2 wolontariuszy]

W czasie Sezonu Żółwi (od maja do października) wolontariusze sprzątają plażę późnym popołudniem i spacerują po niej nocami, aby monitorować i chronić mamę i dziecko przed drapieżnikami, takimi jak psy, kraby itp.

Zadania wolontariuszy:
- Sprzątanie plaży, monitorowanie i ochrona żółwi przed drapieżnikami, takimi jak psy, kraby itp.,
- Spotkanie z mentorami i dyskusja z koordynatorami projektu - briefing,
- Oczyszczanie wybrzeża, gdzie żółwie składają jaja,
- Przygotowywanie mediów na temat ochrony środowiska,
- Spotkania z lokalnymi mieszkańcami i działania informacyjne na temat środowiska naturalnego,
- Warsztaty informacyjne - tworzenie świadomości w zakresie ochrony środowiska, recyklingu, ponownego wykorzystania, redukcji wśród młodzieży i dzieci poprzez zabawę teatralną, gry, flashmoby zależą od kreatywności naszych grup.

PlanBe, CYPR [2 wolontariuszy w lipcu i 2 wolontariuszy w sierpniu - ewentualnie dopuszcza się 2 wolontariuszy we wrześniu]

Godziny pracy i dni wolne: do 35 godzin. 2 dni wolne w tygodniu i 2 dni urlopu w miesiącu przez cały okres trwania projektu.

Wszyscy wolontariusze są proszeni o realizację innowacyjnego i kreatywnego projektu, w którym zastosują innowacyjny i kreatywny projekt, w którym zastosują nowo w którym zastosują nowo zdobytą wiedzę i umiejętności. Ten osobisty projekt może dotyczyć wszystkiego, co mieści się w celach
organizacji goszczącej (dziedzictwo kulturowe, dziedzictwo kulturowe, praktyki środowiskowe, edukacja nieformalna i pozaformalna, sztuka itp.) i może mieć dowolną formę. Może to być cokolwiek, począwszy od warsztatów, wydarzenia lokalnego, działanie na rzecz środowiska, twórczość artystyczna, aż po wynalazek! Uczestnicy mogą poprosić o dodatkową pomoc koordynatora w pracy nad ich osobistym projektem.

WIĘCEJ INFORMACJI W ZAŁĄCZNIKACH