Serdecznie zapraszamy nauczycieli, pedagogów, opiekunów i koordynatorów wolontariuszy do udziału w szkoleniach z zakresu wolontariatu, organizowanych w ramach realizacji projektów "Leszczyńskie Centrum Wolontariatu" oraz "Lokalne Partnerstwo dla Wolontariatu. Edycja 2021-2023" przez Fundację Centrum Aktywności Twórczej w Lesznie. Oferta skierowana do osób z województwa wielkopolskiego.

Podczas szkolenia uczestnicy znajdą odpowiedzi na pytania jak pracować ze współczesną młodzieżą i diagnozować jej potrzeby. Omówione zostaną nowoczesnych zasad komunikowanie się by być słyszanym (jakich kanałów używać, jak formułować komunikaty), a także psychofizyczne uwarunkowania młodzieży i ich wpływu na realizację wolontariatu. Ponadto zaprezentowane zostaną najważniejsze techniki dramowe wykorzystywane przez pracowników Fundacji CAT podczas pracy z młodzieżą.

PROWADZĄCE: Karolina Kosowska i Tetyana Didur

Obowiązują zapisy. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt z koordynatorkami projektów: Karolina Kosowska (karolina@fundacja-cat.pl) i Wiktoria Walenciak (wiktoria@fundacja-cat.pl), limit uczestników: 10 osób.

16 listopada 2021

godz. 9:00-11:30