Fundacja Centrum Aktywności Twórczej ogłasza nowy nabór na Wolontariuszy Fundacji. Poszukujemy osób otwartych, ambitnych, kreatywnych i gotowych do działania. Potrzebujemy wolontariuszy przede wszystkim do działań podczas eventów młodzieżowych, pomocy zagranicznym wolontariuszom w trakcie ich pobytu w Lesznie, tłumaczeń- tak symultanicznych, jak i tekstów, pomocy przy pracy z dziećmi podczas organizowanych przez nas półkolonii i warsztatów oraz wsparcia administracyjno – biurowego.

W zamian oferujemy – możliwość wzmocnienia swoich umiejętności lingwistycznych, naukę umiejętności zarządzania i koordynacji, możliwość spotkania nowych ludzi, rozwijania swoich pasji, poznania odmiennych kultur, tworzenia i realizacji własnych pomysłów, zgodnie z zainteresowaniami.

Organizujemy szereg akcji młodzieżowych o charakterze cyklicznym, do których możesz się przyłączyć (między innymi Międzynarodowy Dzień Młodzieży, Festival Cooltur, Dzień Europy). Prowadzimy warsztaty międzynarodowe z obcokrajowcami z całego świata, dzięki którym możesz pogłębić swoją znajomość języka. Przeprowadzamy półkolonie dla dzieci, podczas których będziesz mógł spróbować swoich sił jako animator lub opiekun.

Wolontariuszom zapewniamy szereg szkoleń, warsztatów i możliwości podnoszenia swoich kwalifikacji. Dzięki pracy w zróżnicowanym, młodym, międzynarodowym zespole, wymianie doświadczeń oraz możliwościom poznania osób z całego świata, nasi Wolontariusze zyskują świetne zaplecze merytoryczne i praktyczne, nabywają nowe kompetencje społeczne oraz gwarantują sobie lepszy start na rynku pracy. W ramach pracy wolontarystycznej w Fundacji Centrum Aktywności Twórczej zaliczyć można bezpłatne staże oraz praktyki studenckie.