FAQ

1. Co jest najważniejsze w opracowaniu koncepcji projektu: Bomba Inicjatyw Mikrogranty Prezydenta Miasta Leszna
Projekty składane przez organizacje powinny przyczynić się do lokalnych zmian społecznych, zatem mile widziany inicjatywy, które przyczynią się do rozwoju jakości życia mieszkańców Leszna.

2. Do kiedy musimy złożyć ofertę?
Kompletne oferty /oferta, odpis aktualny krs oraz statut należy wysłać do 17.07.2017 do godz.15.00 na adres mikrogranty.leszno@gmail.com

3. Czy istnieje ograniczenie co do ilości składanych wniosków w ramach jednej edycji konkursu?
Tak. Jedna organizacja może złożyć tylko 1 wniosek w konkursie.

4. Czy w ramach projektu, można zrealizować inwestycję na terenie miasta Leszna? Np. stworzyć klub seniora, czy plac zabaw?

Głównym celem konkursu jest wsparcie projektów dot. Pomocy społecznej- zatem jeśli dostrzegacie Państwo, iż na Waszym osiedlu/ Waszej grupie brakuje czegoś możecie poprzez org. Pozarządową starać się o dofinansowanie w/w inwestycji pod warunkiem wykonania dokładnej diagnozy związanej z inwestycją oraz połączeniem inwestycji z działaniami integrującymi mieszkańców . np. jeśli zamierzacie Państwo tworzyć plac zabaw, to prosimy o zorganizowanie wydarzeń aktywizujących dzieci i rodziców na w/w terenie itp.

5. W jaki sposób uzyskać punkty strategiczne, przy ocenie projektu?
Dodatkowe punkty w karcie oceny formalnej są związane z korzystaniem przyszłego beneficjenta z konsultacji eksperckich. Możecie Państwo umówić się z ekspertem tj. Panią Moniką Pawlak mailowo lub telefonicznie tel. 603118624 mikrogranty.leszno@gmail.com. Konsultacje mogą być w formie „twarzą w twarz” lub elektronicznej wg. Państwa potrzeb.

6. Czy w przypadku dofinansowania wniosku, udział beneficjenta w szkoleniu 20.07.2017 jest obowiązkowy ?
Tak. Z uwagi na krótki czas realizacji projektów oraz częste błędy w przygotowywaniu dokumentów sprawozdawczych obecność jest obowiązkowa.

7. Kiedy przewidywany jest wynik konkursu?
Komisja zbiera się 18.07.2017. Wyniki zostaną przekazane do 19.07.2017.