Papiery do Kariery

Zorganizuj warsztat w swojej szkole!
Eurodesk Polska wzbogacił swoją ofertę dla szkół. "Papiery do kariery" to warsztaty, na których uczestnicy dowiadują się, jak prezentować swoje kwalifikacje przy pomocy dokumentów Europass.

Warsztaty uczą, jak odnaleźć się na rynku pracy i edukacji, pomagają poznać swoje słabe i mocne strony, pokazują, w jaki sposób skutecznie zaprezentować swoje kwalifikacje. W czasie zajęć uczniowie dogłębnie poznają i analizują dokumenty składające się na portfolio Europassa. Nie tylko dowiadują się, jak je wypełniać, ale też przekonują się, dlaczego warto się nimi posługiwać przy prezentowaniu swoich umiejętności i kwalifikacji potencjalnym pracodawcom.

Tak jak pozostałe zajęcia oferowane przez Eurodesk Polska warsztaty „Papiery do kariery” mają dwie wersje: lekcyjną - 45-minutową, i warsztatową - 90-minutową. Zajęcia przeznaczone są dla młodzieży w wieku ponadgimnazjalnym. /zajęcia 45 min z uwagi na krótki czas, będą prowadzone w mniejszym stopniu pozaformalnie./

Warsztaty „Papiery do kariery” to wspólne przedsięwzięcie Krajowego Centrum Europass i Krajowego Biura Eurodesk Polska. Zajęcia prowadzone są nieodpłatnie, przede wszystkim w szkołach ponadgimnazjalnych każdego typu. Scenariusz, opracowany przez trenerkę z wieloletnim doświadczeniem, otrzymał pozytywną opinię doradcy metodycznego w zakresie doradztwa zawodowego Warszawskiego Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznych i Szkoleń.

W Lesznie zajęcia prowadzi Adam Kunikowski, konsultant Eurodesk Polska, członek zarządu Fundacji CAT.

Placówki zainteresowane poprowadzeniem lekcji lub warsztatu powinny wypełnić załączony formularz i odesłać go na podany fax lub adres mailowy.

OD KIEDY REALIZOWANE BĘDĄ WARSZTATY:
Warsztaty realizujemy  do października 2018.

Formularz